Welkom in het
Tehuis voor Bejaarde Computers(particulier museum)

Welkom op de site van het Tehuis voor Bejaarde Computers in Winssen vlak bij Nijmegen. Wie dit museum bezoekt reist terug in de tijd naar de minicomputers van de jaren 70, die geleidelijk doorgroeien naar 32 bits systemen en werkstations van de jaren 80 en 90.

De hedendaagse computers maken indruk met hun snelheid en opslagcapaciteit, maar niet met hun verschijningsvorm: kleine doosjes met een heel zacht blazende ventilator en een groen lampje om aan te geven dat ze aanstaan en draaien. Nauwelijks twintig jaar geleden was de computerzaal gevuld met oorverdovend lawaai van de ventilatoren van de diskdrives en een rijtje hoge kasten. Typerend was dat een van die hoge kasten een bedieningspaneel had met rijen knipperende lampjes en een rij schakelaars.

Het Tehuis voor Bejaarde Computers richt zich op 16 bit minicomputers te beginnen met de PDP 11/20 (1970). Hoewel de meerderheid van de systemen gemaakt zijn door Digital Equipment Corporation zijn er ook anderen van Olivetti, Hewlett Packard enz. De collectie omvat ook een aantal bekende 32 bit machines uit de jaren '80. Op deze website vindt u meer informatie over dit alles. Veel plezier!


© Copyright 2008 TvBC, Winssen NL Al het fotomateriaal is vrij voor persoonlijk gebruik, maar publicatie zonder toestemming is niet toegestaan.